fbpx

Стрелбата не е само за мъжки момичета

Ръцете ти са разперени напред и обвиват дръжката на пистолета. Взираш се в целта си и раздалечаваш краката, така че да са на нивото на раменете. Поемаш дълбоко дъх и се концентрираш. Забравяш за всичко останало и времето спира. За части от секундата насочваш оръжието към мишената, изравняваш мушката с мерника и показалецът ти натиска спусъка. Чува се далечно ехо от изстрел. Уцелил си право в целта.

стрелба , Герена, Bougie Streets

Действието се развива на стрелбище “Герена”, а в ролята на femme fatale от екшън филм се превъплъщавам аз. Преживяването покачва адреналина, помага ти да изпуснеш напрежението и тества баланса, точността и способността ти да се съсредоточаваш. Екипът на стрелбището се грижат за безопасността ти и още на входа ти раздават антифони и предпазни очила. Антифоните предпазват ушите ти, като заглушават шума от изстрелите, докато очилата пазят очите ти от летящите гилзи.

Има богат избор от оръжия, с които да си изпробваш късмета – малокалибрен и голямокалибрен пистолет, револвер и пушка, но като за начало се препоръчва пистолетът с най-малък калибър, защото при него откатът е най-слаб. Получаваш напътствия как да заредиш пълнителя и как да държиш пистолета от инструктор, който отговаря за безопасността ти. Мога да гарантирам от личен опит, че са много търпеливи с начинаещите.

стрелба Герена

Благодарение на урока научих златното правило в стрелбата, че оръжието НИКОГА НЕ трябва да се размахва или да се насочва към човек, дори и да е празно. Изразът ‘’ взимам на мушка” придоби съвсем различен смисъл и обогатих речника си с няколко на пръв поглед познати на широката аудитория термини от военното дело, които до този момент бяха останали непонятни за мен:

  • Гилзата съединява всички елементи – куршум, барутен заряд и средство за възпламеняване в патрон.
  • Мушката и мерникът са приспособления за насочване на оръжието към целта, като мушка идва от руски и означава мухичка, понеже средството е било сравявано с кацнала върху цевта муха по време на военни обучения.
  • Калибърът на патрона е външният диаметър на куршума. Колкото по-голям калибър, толкова по-голям откат.
  • Откатът е движението на оръжието в посока, противоположна на посоката на стрелба.
стрелба герена

Преживяването е оригинален подарък за мъжкото съсловие – особено ваучерите във форма на повиквателна заповед. .Повярвайте ми – много ще ги зарадвате, ще останат доволни и ще ви благодарят.  Добрата новина е, че стрелбата не е ограничена само до опитните господа, а е достъпна и за девойки – абсолютни аматьори като мен и не изисква никакви предварителни умения. Определено си струва, ако имате нужда от нови емоции и впечатления.

Ако публикацията ви е харесала, споделете я, за да стигне да повече хора.

1 thought on “Стрелбата не е само за мъжки момичета

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *